Avocadonestjes

Als ik avocado’s zie liggen in de groentewinkel, kan ik moeilijk aan de verleiding weerstaan om ze te kopen. Je kunt er veel meer mee doen dan er guacamole van maken. Ik combineer ze vaak met garnalen of gerookte zalm en ik eet ze liever warm dan koud.

Avocado’s zijn zeer gezond door hun vezels, vitaminen en mineralen. Maar ook doordat ze veel gezonde (mono-onverzadigde) vetten bevatten. Dat maakt ze natuurlijk ook calorierijk. In dit recept gebruik ik een halve kleine avocado per persoon. Ik heb het als lunch gegeten, samen met 50 g volkorenbrood (+ 3 SP).

Wat mij bevalt aan dit recept, is de combinatie van de zoute, gerookte smaak van de ham, met de zachte avocado en het bijna volledig gestolde ei. Je hebt er bijna geen werk aan en het ziet er toch feestelijk genoeg uit om te serveren voor onverwacht bezoek. Gebruik wel rijpe avocado’s zodat je ze mooi in twee kunt snijden.

Avocadonestjes met ham en ei

Ingrediënten voor 2 personen – 8 SP per persoon:

  • 1 avocado van 160 g
  • 2 eieren (liefst kleine)
  • 2 dunne sneetje serranoham of een andere soort ontvette gedroogde ham
  • kruiden naar smaak (ik nam chilivlokken, een steakkruidenmix en zout)

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 175 ° C.

Snij de rijpe avocado in twee en verwijder de pit. Maak de holte van de pit eventueel nog wat groter zodat de ham en de eierdooier erin passen. Drapeer een sneetje ham in elke avocadohelft. Leg de avocadohelften in een ovenschaal.

Probeer de eierdooier te dresseren op de ham. De avocado’s zijn niet groot genoeg voor al het eiwit, dus wees voorzichtig. Kruid de avocadohelften.

Zet ze in de voorverwarmde oven tot het eiwit gestold is (ongeveer een kwartiertje, afhankelijk van je oven).

Smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s