Verjaardagmuffins voor Skinny & spicy

Ongelooflijk maar waar: er is weer leven op Skinny & spicy na twee maand stilte. Stilte door gebrek aan inspiratie, te weinig goesting om te bloggen en probeersels met een andere fotostijl. Ondertussen is de goesting om te bloggen weer helemaal terug én heeft Skinny & spicy vorige week zijn eerste verjaardag gevierd. Omdat deze blog een lentekind is, heb ik een fris bakrecept gekozen met lente-ingrediënten als rabarber en lavendel. Lavendel in een bakrecept? Ja, het is zeer aromatisch en bovendien calorieloos. Je vindt het in de betere kruidenwinkel.

Raberbermuffins met lavendel

Ingrediënten voor 12 muffins – 6 SP per muffin: 

  • 100 g suiker
  • 130 g patisseriebloem
  • 100 g volkorenbloem
  • 2 kl gedroogde lavendel
  • 1 kl bakpoeder
  • 170 g Griekse yoghurt 0 % vet
  • 1 ei
  • 1 kl limoenzeste
  • 1/3 kl vanille-extract
  • 72 g ongezouten boter
  • 225 g rabarber, in fijne blokjes
  • snuifje zout

Zo maak je het: 

Verwarm je oven voor op 200°C.

Mix de suiker en de lavendel ongeveer een minuut in een foodprocessor. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng alles goed.

Laat de boter smelten en eventjes afkoelen. Voeg er dan de yoghurt, de zeste, het vanille-extract en het ei aan toe. Meng alles goed.

Maak een kuiltje in het droge mengsel en giet er het natte botermengsel in. Meng tot het deeg samenhangt, maar niet langer. Doe er de gehakte rabarber bij en verdeel alles in 12 muffinvormen.

Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Bron: Food 52

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s