Het is hier al verschrikkelijk druk geweest, maar vanaf vandaag vliegen we erin met enkele feestrecepten. En we beginnen bij de aperitiefhapjes.
- Feestelijk glaasje met kip-mangococktail en limoendressing
Doorgaans eet ik seizoensgroenten en -fruit, maar voor de feestdagen mag het al eens wat exotischer zijn. De combinatie van kip met mango en limoendressing is een licht smaakbommetje dat je gasten warm maakt voor de rest van het menu.
Ingrediënten voor 3 glaasjes – 2 SmartPoints per stuk:
Voor de cocktail:
- 150 g rauwe kipfilet
- 1 halve mango
- 1 halve chilipeper
- enkele blaadjes sla (ijsbergsla, gewone kropsla, …)
- schil van een halve limoen
- enkele korianderblaadjes
- 1 kl wokolie
- peper en zout
Voor de limoendressing:
- 1,5 el lightmayonaise 10 % vet
- 1,5 el magere yoghurt 0 % vet
- 1/2 kl limoensap
- schil van een halve limoen
- peper en zout
Zo maak je het:
Snij de kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1-2 cm. Verwarm de wokolie en bak er de kippenblokjes met de limoenschil in tot ze een korstje hebben. Kruid ze met peper en zout. Laat de blokjes afkoelen tot ze lauw zijn.
Schik de slablaadjes in de glaasjes. Snij de mango in kleine blokjes en meng de blokjes met de kip. Schik het mango-kipmengsel in de glaasjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van het halve chilipepertje en snij het in fijne reepjes. Verdeel ze over de glaasjes.
Voor de dressing meng je de lightmayonaise met de magere yoghurt, het limoensap en de limoenschil. Kruid met peper en zout en dresseer over de glaasjes. Versier de cocktail met enkele korianderglaasjes.
- Gegrilde paprikasoep
Voor Pasen heb ik deze gegrilde paprikasoep al eens geblogd. Het blijft een topper, ook in de winter. Om het nog wat feestelijker te maken, kan je de kommetjes/glaasjes versieren met gerookte zalmsnippers. Serveren in espressokopjes of kleine glaasjes zorgt voor een feestelijke presentatie. De soep zelf blijft 0 Smartpoints.
- Homemade aardappelchips
Verras je gasten met huisgemaakte chips met een verrassende kruidenmengeling. Voor grote hoeveelheden maak je ze sneller klaar in een gewone oven. Je volgt dezelfde werkwijze als in mijn recept, maar je legt de aardappelschijfjes op een ovenplaat en zet ze 10 minuten in een oven van 200°C. Dan nog eens 10 minuten op dezelfde temperatuur en ze zijn klaar. Probeer eens te experimenteren met de kruiden (cajunkruiden, zwarte gemalen peper, provençaalse kruiden). 100 g aardappel kost je 2 SmartPoints.
Smakelijk!
Wat een lekkere recepten…. En eindelijk ook weight watchers… Ik volg😊
LikeGeliked door 1 persoon
Dankjewel. Je zult nog eventjes geduld moeten hebben voor nieuwe recepten. De blog is in pauze tot de verjaardag (aankondiging volgt). Neus maar eens rond. 🙂
LikeLike