Gepocheerde kabeljauw met garnalensaus

Met de feestdagen in het vooruitzicht ben ik op zoek naar snelle en lichte recepten die niet misstaan op de feesttafel. Vis is altijd een goeie keuze op die momenten: het is licht verteerbaar en je kan er genoeg mee variëren. In de Libelle lekker van deze maand vond ik een recept voor gepocheerde kabeljauw met garnalensaus. Het past in een reeks over koken in 30 minuten, maar dat moet je toch met een korrel zout nemen. Ik heb het een beetje aangepast want ik vond de saus nogal flets. Je kunt de kabeljauwfilet eventueel vervangen door een andere witte vissoort.

Gepocheerde kabeljauwfilet met garnalensaus

Ingrediënten voor 4 personen – 5 ProPoints pp/4 Smartpoints pp:

  • 4 kabeljauwfilets van 150 g (rauw)
  • 1 wortel
  • 2 sjalotten
  • enkele peterseliestengels
  • 1 citroen
  • 1 kl peperbollen
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 250 ml Alpro cuisine light room
  • 125 ml droge witte wijn
  • 200 ml visbouillon (van 1/2 vetarm bouillonblokje)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 kl olijfolie
  • cayennepeper
  • peper en zout

Zo maak je het:

Schil de wortel en snij hem in grove stukken. Pel een sjalot en snij in twee. Snij de citroen in schijfjes.

Breng 2 liter water aan de kook met de gesneden wortel en sjalot, de peterseliestengels, de peperbollen en de citroenschijfjes. Laat het 10 minuten koken. Leg de vis erin en zet het vuur uit.

Maak de saus terwijl de vis gaart. Snipper de tweede sjalot fijn en stoof hem glazig in de olijfolie. Blus met de wijn en laat de alcohol enkele minuten verdampen. Voeg de visbouillon toe en laat de saus inkoken tot de helft. Voeg dan de room en tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Voeg uiteindelijk de garnalen toe.

Haal de vis uit de bouillon en serveer met de saus.

Smakelijk!

Bron: Libelle lekker december 2015

Advertenties

3 gedachtes over “Gepocheerde kabeljauw met garnalensaus

  1. Pingback: Drie feestelijke hoofdgerechten | Skinny & spicy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s