Getest: Lacroix Touch of taste

Enkele weken geleden kreeg ik van The Insiders een pakket vloeibare fonds van Lacroix. “Touch of taste” is de naam van het nieuwe gamma. Het bestaat in 3 smaken: gevogelte, kalf en groenten. Door een werkreis en een te drukke agenda heb ik pas deze week tijd gehad om het product eens uit te testen.

Touch of taste fonds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste wat opviel, is de opvallende vormgeving. Ik hou wel van die felle kleurtjes. Het zorgt er ook voor dat je de juiste smaak gemakkelijk terugvindt in de keukenkast.

Het grootste voordeel van dit product is dat je het perfect kunt doseren. Om bouillon of fond te maken, gebruik je 1,5 eetlepel per 500 ml vocht (water of melk of…). Geen geknoei meer met kwartjes van bouillonblokjes dus. Een ander voordeel is de hoge concentratie van het product. Doordat je er zo weinig van gebruikt, kost het geen calorieën (gemiddeld ongeveer 50 calorieën per 100 ml).

Maar het belangrijkste is natuurlijk de smaak. De groentevariant heb ik uitgeprobeerd in de wortelsoep. Ik was nieuwsgierig want ik ben heel tevreden van de groentebouillon die ik nu gebruik. De smaak van de groentefond is heel intens. De groenten smaken goed door. Maar ik vond het in vergelijking met mijn gewone bouillon een beetje te zout.

Vandaag heb ik dan de kalfsvariant getest met een klassieker uit grootmoeders keuken: kalfsblanquette. Natuurlijk in een gezondere versie dan de klassieke: met meer groenten, lichte room en minder vette gehaktballetjes. Ik vond het alvast heel smakelijk en de proevers ook. De vleessmaak van de Touch of Taste kalf komt goed uit, maar ik vond het weer aan de zoute kant. Misschien een tip om het product nog wat te verbeteren?

Voor de kalfsblanquette heb ik de klassieke methode wat aangepast: door het vlees te koken ipv te bakken spaar je vetstoffen uit en bovendien krijg je zo al een soort vleesbouillon. Een winwinsituatie dus. Alleen de paddenstoelen heb ik gebakken want gekookte paddenstoelen zeggen mij niets. Hou er rekening mee dat het vlees al snel anderhalf tot twee uur moet koken voor het zacht is. Dit is dus geen recept dat je snelsnel kunt klaarmaken, maar eerder iets voor een luie zondagvoormiddag.

kalfsblanquette

Ingrediënten voor 8 personen – 9 ProPoints pp

  • 1,5 kg mager kalfsstoofvlees
  • 375 ml Alpro cuisine light room
  • 150 g americain natuur
  • 150 g mager kalfsgehakt
  • anderhalve grote ajuin
  • 3-4 grote wortels
  • 3 preien
  • 500 g paddenstoelenmix (ik nam Parijse champignons, oesterzwammen en cantharellen)
  • 6 eetlepels maïszetmeel
  • vleesbouillon (blokjes of flesje of …)
  • 1 kl olijfolie
  • halve citroen
  • muskaatnoot
  • peper en zout

Zo maak je het: 

Snij het vlees in kleine stukjes (2 cm x 2 cm) en doe het in een grote kookpot. Doe water in de kookpot tot het vlees onder staat. Gebruik hiervoor een maatbeker zodat je weet hoeveel bouillon je straks moet gebruiken. Laat het vlees opkoken en schep er dan het schuim af.

Snipper de ajuin fijn. Maak de wortels schoon en snij ze in plakjes. Snij de prei in ringen. Doe de groenten bij het vlees. Doe er ook de vleesbouillon bij in verhouding tot de hoeveelheid water. Laat anderhalf tot twee uur koken.

Meng de americain met het kalfsgehakt en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Rol er kleine balletjes van. Doe de balletjes bij het vlees wanneer het nog net niet zacht is.

Maak de paddenstoelen schoon en bak ze in de olijfolie op een heet vuur. Zet ze nog even opzij.

Meng de Alproroom met het maïszetmeel en voeg het bij het vlees wanneer het zacht is. Laat eventjes doorkoken tot de saus indikt. Voeg de paddenstoelen toe en citroensap naar smaak. Proef nog eens en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout. Serveer met verse kruiden (peterselie, bieslook, …) en aardappelen of rijst.

Smakelijk!

Advertenties

5 gedachtes over “Getest: Lacroix Touch of taste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s