Wortelsoep met sinaasappel

Wortels en sinaasappel in een soep, het klinkt vreemd, maar het is een topcombinatie. Ik heb vroeger al geëxperimenteerd met wortelsoep en appelsap, maar deze versie met versgeperst sinaasappelsap en zeste is nog veel smakelijker. Het recept komt uit het ww-kookboek “Tellen of niet tellen”, maar ik heb het wat aangepast. Het is een lichte soep (geen punten tellen), maar ze is dik van textuur. Als je je soep graag wat vloeibaarder hebt, moet je maar wat meer groentebouillon toevoegen.

 

Wortelsoep met sinaasappel

Ingrediënten voor ongeveer 2-2,5 liter soep – 0 Propoints per portie:

  • 2 grote uien
  • 1 kg wortels
  • 1 klein stukje gember (ong. 3-4 cm)
  • 1,75 l groentebouillon
  • 4 biosinaasappels
  • 2 kl currypoeder
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 kl olijfolie
  • pezo

Zo maak je het:

Snipper de uien fijn. Schil de wortels en snij ze in plakjes. Schil de gember en hak het stukje fijn.

Doe de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, wortel en gember ongeveer 3 minuten. Blus met de bouillon en laat ongeveer 25 minuten koken.

Mix de soep. Rasp de sinaasappels tot je ongeveer 1 kl schil hebt. Pers de sinaasappels uit. Voeg het sinaasappelsap, de schil en het currypoeder toe. Laat de soep nog enkele minuten koken en kruid ze met chilipoeder en pezo.

Smakelijk!

Bron: Tellen of niet tellen? – Weight watchers

Advertenties

3 gedachtes over “Wortelsoep met sinaasappel

  1. Pingback: Getest: Lacroix Touch of taste | Skinny & spicy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s