Wortels en sinaasappel in een soep, het klinkt vreemd, maar het is een topcombinatie. Ik heb vroeger al geëxperimenteerd met wortelsoep en appelsap, maar deze versie met versgeperst sinaasappelsap en zeste is nog veel smakelijker. Het recept komt uit het ww-kookboek “Tellen of niet tellen”, maar ik heb het wat aangepast. Het is een lichte soep (geen punten tellen), maar ze is dik van textuur. Als je je soep graag wat vloeibaarder hebt, moet je maar wat meer groentebouillon toevoegen.
Ingrediënten voor ongeveer 2-2,5 liter soep – 0 Propoints per portie:
- 2 grote uien
- 1 kg wortels
- 1 klein stukje gember (ong. 3-4 cm)
- 1,75 l groentebouillon
- 4 biosinaasappels
- 2 kl currypoeder
- chilipoeder naar smaak
- 1 kl olijfolie
- pezo
Zo maak je het:
Snipper de uien fijn. Schil de wortels en snij ze in plakjes. Schil de gember en hak het stukje fijn.
Doe de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, wortel en gember ongeveer 3 minuten. Blus met de bouillon en laat ongeveer 25 minuten koken.
Mix de soep. Rasp de sinaasappels tot je ongeveer 1 kl schil hebt. Pers de sinaasappels uit. Voeg het sinaasappelsap, de schil en het currypoeder toe. Laat de soep nog enkele minuten koken en kruid ze met chilipoeder en pezo.
Smakelijk!
Bron: Tellen of niet tellen? – Weight watchers
Pingback: Getest: Lacroix Touch of taste | Skinny & spicy
Heb je soepje klaargemaakt ik heb wel de ganse sinaasappels gebruikt en de soep is super lekker
Bedankt voor het receptje te delen.
LikeLike
Graag gedaan, Claudia. Bedankt voor je reactie. 🙂
LikeLike