Pompoenquiche

Het wordt vroeger donker, de bladeren kleuren rood-oranje. Geen twijfel mogelijk, de herfst is weer in het land. En dat betekent pompoenen, noten, paddenstoelen en mandarijnen. Veel mogelijkheden in de keuken dus.

Pompoenen zijn de grootste uitdaging voor mij. Je kunt ze makkelijk in de soep of in een dessert verwerken, maar ik vind de zoete smaak moeilijk te combineren in een vis- of vleesgerecht. Om de zoetheid van de pompoen te counteren, heb ik het gecombineerd met cambozola, een Italiaanse schimmelkaas. Om calorieën te besparen, heb ik de lightversie genomen. Het resultaat was verrassend lekker, zeker in combinatie met een witloofslaatje.


Pompoenquiche met cambozola

Ingrediënten voor 1 quiche – 10 ProPoints voor 1/4:

  • een kant-en-klare rol kruimeldeeg van 230 g
  • 1 kilo pompoenvlees
  • 2 eieren van ongeveer 50 g/stuk
  • 150 ml magere melk
  • 100 g cambozola light
  • olijfoliespray
  • 1 koffielepel gehakte salie
  • gerookt paprikapoeder (pimentón)
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200°C.

Schil de pompoen voorzichtig en snij het in blokjes. Spuit wat olijfolie op de pompoenblokjes met de spray en bestrooi ze met zout en gerookt paprikapoeder (naar smaak). Doe ze in een ovenschaal en zet ongeveer 10 minuten in de oven, tot de blokjes gaar zijn en een bruin randje hebben gekregen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 175°C.

Klop de eieren met de melk in een kom. Kruid het mengsel met peper en zout.

Leg het kruimeldeeg in een ronde bakvorm. Leg de pompoenblokjes erop. Giet er het eiermengsel over. Snij de cambozola in kleine stukjes en strooi ze over de quiche. Strooi er ook de salie over.

Bak de quiche ongeveer 30 minuten.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s