Oosterse soep

Nee, ik ben niet in een winterslaap gesukkeld. Het is hier stiller dan anders door een werkreis en een zware verkoudheid die mijn smaakzin op een laag pitje heeft gezet. Door het koudere weer heb ik weer zin in verse soep. Altijd handig bij een hongertje of gewoon om op te warmen ’s avonds.

Deze telvrije soep heb ik gemaakt door groenterestjes te combineren. Het resultaat is zeer smaakvol (zelfs met verkoudheid) en heeft een oosters tintje door de sojasaus en de verse scheuten. Simpel klaar te maken en snel klaar. Waarop wacht je nog om eraan te beginnen?

Oosterse soep

Ingrediënten voor ongeveer 1,5 liter soep:

  • 4 lente-uien
  • 4 grote wortels
  • 400 g champignons
  • 160 g scheuten (sojascheuten, preischeuten, …)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 l groentebouillon
  • eventueel een mespuntje chilipoeder, pili-pili of cayennepeper
  • peper & zout

Zo maak je het:

Snij de lente-uien fijn en de wortels en de champignons in plakjes. Verwarm de groentebouillon, voeg de sojasaus toe en kook er de lente-uien, de wortels en de scheuten in. Kruid bij met peper en zout of iets pikants als je daarvan houdt.

Smakelijk!

2 gedachtes over “Oosterse soep

  1. ’t Is hier dan wel warm en zonnig vandaag, maar zo’n soepje zou bij mij gerust op tafel mogen staan vanmiddag. Ziet er lekker uit. Ik zou er zelf misschien nog wat verse gember bij doen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie