Zoetzure kabeljauw in papillot

De laatste week van augustus was ik op vakantie aan de kust. Vandaar dat het op deze blog heel rustig was. Er is veel regen gevallen, maar tussen de buien door heb ik mooie wandelingen gemaakt.

Foto eend, golfbreker, zeilboot, zand

Maar nu is het tijd om er weer in te vliegen en wel met een zomers visgerecht. Ik ben een grote fan van vis in papillot. Het vraagt geen extra vetstof, de smaak van de vis blijft beter bewaard en last but not least: het is snel klaar. Ik heb de kabeljauw gecombineerd met rijpe serretomaten in de oven met provençaalse kruiden, krielaardappelen en home made tartaarsaus.

Kabeljauw zoetzuur

Ingrediënten voor 2 personen – 6 ProPoints per persoon:

  • 2 rauwe kabeljauwfilets van elk 200 g (of andere witte vis)
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels honing
  • 4 zure augurken
  • bosje dille
  • bosje bieslook
  • peper & zout

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verdeel de visfilet over 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie. Kruid ze met peper en zout.

Snij de augurken in fijne plakjes. Hak de dille en de bieslook fijn. Leg de augurken over de visfilets en verdeel de wijn en de honing er ook over. Strooi de fijngehakte kruiden er ook over. Vouw de pakketten voorzichtig dicht.

Zet ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. De gaartijd is afhankelijk van de grootte en dikte van de vis, dus regelmatig controleren is de boodschap.

Smakelijk!

Bron: kookboek Vis voor elk seizoen – Libelle

Advertenties

3 gedachtes over “Zoetzure kabeljauw in papillot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s