De laatste tijd is het hier rustig. Ik heb mijn handen vol gehad met gepersonaliseerde cadeautjes maken voor mijn metekindje, dat begin september wordt geboren. Jullie begrijpen wel dat ik moeilijk nog langer kon wachten, want stel dat de baby vroeger komt… Ik kan nog niet veel verklappen want de ouders lezen mee. Nog eventjes geduld, binnen enkele weken zal ik enkele foto’s posten.
Het is nog altijd volop courgettetijd en in mijn frigo lagen drie rijpe courgettes. Ik had geen zin om ze in de lasagne of de risotto te draaien, dus tijd voor een nieuw courgetterecept. Deze keer heb ik de courgettes gevuld, maar met gekookte hesp in plaats van gehakt. Dat is lichter en origineler. Het is een fris gerechtje dat hipsterproof is dankzij de quinoa.
Ingrediënten voor 3 personen – 10 ProPoints per persoon:
- 3 middelgrote courgettes (dus geen moestuinreuzen!)
- 3 middelgrote rijpe tomaten
- 1 ajuin
- 200 g gekookte ham, in blokjes of reepjes
- 1 koffielepel olijfolie
- 3 eetlepels parmezaan
- 210 g ongekookte quinoa
- verse kruiden (marjolein, oregano, salie, …)
- peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 175° C.
Was de courgettes en maak ze schoon. Blancheer of stoom ze 5 minuten. Snij ze dan in de lengte in twee en hol ze uit. Snij het vruchtvlees in blokjes. Was de tomaten en snij ze ook in blokjes.
Snipper de ajuin fijn en stoof hem glazig aan in de verhitte olijfolie. Voeg de tomaten- en courgetteblokjes, de fijngehakte kruiden en pezo toe. Laat alles een kwartier stoven. Voeg dan de ham toe en laat het nog eens 5 minuten stoven.
Vul de uitgeholde courgettehelften met de vulling en bestrooi met de parmezaan. Zet ze 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de quinoa volgens de instructies op het pakje.
Smakelijk!
Bron: Flandria
Klinkt heel lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
Pingback: Homemade tomatenketchup zonder suiker | Skinny & spicy
Pingback: Pannenkoekjes met bosbessen | Skinny & spicy