Rundshamburger met tomatensalsa

Het is hier eventjes stil geweest door een lange slaatjesperiode tijdens de hittegolf. Maar vandaag vliegen we er weer in met een echte fastfoodklassieker: hamburgers met tomatensalsa. Om het licht te houden, heb ik rundsgehakt gebruikt. Rundshamburgers kunnen droog zijn. Maar niet als je ze dik genoeg maakt, niet te lang bakt en combineert met de sappige tomatensalsa.

Rundshamburger met tomatensalsa

Ingrediënten voor 2 hamburgers – 8 ProPoints per stuk:

  • 2 bruine pistolets van ongeveer 50 g per stuk
  • 200 g mager rundsgehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine ajuin
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel olijfolie
  • snuifje muskaatnoot
  • peper & zout

Voor de salsa:

  • 1 grote, rijpe vleestomaat
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel balsamico-azijn

Zo maak je het: 

Begin met de salsa. Snij de tomaat in kleine blokjes, snipper de sjalot fijn en meng de groenten met het balsamico-azijn. Laat minstens een halfuur trekken in de koelkast.

Snij de pistolets in twee en rooster de snijkant op een grillpan of in de (microgolf)oven.

Snipper de ui fijn en meng het met het ei, de peterselie, de sojasaus en de mosterd met het rundsgehakt. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Verdeel het gehakt in twee gelijke delen en maak er hamburgers van.

Verhit de olijfolie in een (grill)pan en bak de hamburgers gaar. Leg ze op de broodjes en bedek ze met tomatensalsa. Serveer alles met een groene salade en sauzen naar smaak.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s