Fris slaatje met mozzarella en perzik

Bij deze zwoele temperaturen eet ik liever een vullend slaatje dan een warme maaltijd. Alleen al het idee dat ik het binnen nog wat warmer maak door het fornuis aan te zetten… Nee, dan liever iets fris. De combinatie van perziken, mozzarella en gerookte hesp in dit recept klinkt misschien een beetje raar, maar het geeft een smaakexplosie in je mond.

 

Slaatje met perzik en mozzarella

Ingrediënten voor 2 personen – 7 ProPoints per persoon:

  • 120 g rauwe of gerookte ham
  • 1 bolletje buffelmozzarella (125 g)
  • 2 perziken
  • bosje rucola
  • enkele blaadjes basilicum
  • vers citroensap
  • olijfoliespray
  • peper & zout

Zo maak je het: 

Verdeel de rucola- en basilicumblaadjes over twee borden. Scheur de mozzarellabol in twee en schik op de borden, samen met de perzikpartjes. Rol de hamreepjes op en dresseer ze ook op de borden. Kruid met peper, zout, enkele druppels citroensap en enkele verstuivingen van je olijfoliespray.

Smakelijk!

Bron: Slaatjes, het hele jaar door genieten van Ann Vertriest

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s