Bosbessenmuffins met limoen

Ik sta al jaren bekend als een muffinqueen. Van muffins maken word ik altijd een beetje happy. Ze zijn snel klaar, veel lichter dan klassieke cakes en je verwerkt er al je rijp fruit in. Mijn favoriete muffins zijn die met bosbessen. En dan bedoel ik niet dat zompige reuzengebak waar met moeite twee bessen in zitten, dat je in de rekken van bakkerij- en koffieketens vindt. Nee, de bosbessen moeten de hoofdrol spelen. Dat verdienen ze, met hun smaak en dieppaarse kleur. Op Pinterest vond ik een lichte variant van bosbessenmuffins, met karnemelk, een vleugje citroen en veel bosbessen. Ik heb de citroen vervangen door limoen omdat limoenen aromatischer zijn. En maar 3 ProPoints per stuk, da’s mooi meegenomen. Bosbessenmuffins met limoen   Ingrediënten voor 24 kleine muffins – 3 ProPoints per stuk:

  • 150 g philadelphia natuur light
  • 45 g zachte boter
  • 45 g appelmoes, zonder toegevoegde suiker
  • 300 g suiker
  • enkele druppels vanille-extract
  • 2 grote eiwitten
  • 1 groot ei
  • 260 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 120 ml karnemelk
  • 4 eetlepels vers limoensap
  • 1 eetlepel geraspte limoenschil of -zeste
  • 270 g bosbessen
  • snuifje zout

Zo maak je het:  Verwarm je oven voor op 175 °C. Neem een grote kom en meng er de philadelphia, de boter en de appelmoes in. Gebruik eventueel de deeghaken van een mixer of een keukenmachine. Voeg de suiker geleidelijk toe en meng goed. Voeg het vanille-extract, het ei en de eiwitten toe en meng met de mixer of in de keukenmachine. Neem een andere kom en strooi er de bloem, het bakpoeder en het zout in. Meng het droge mengsel goed. Voeg het bloemmengsel dan geleidelijk bij het natte deeg, terwijl je mengt met de deeghaken van de mixer (op lage snelheid!). Als alle bloem opgenomen is, voeg je het limoensap, de zeste en de karnemelk toe. Meng alles nog eens goed en spatel dan voorzichtig de bosbessen onder het deeg. Verdeel het deeg over 24 muffinvormen in een bakblik of siliconen bakvorm. Bak de muffins 15 à 20 minuten. Smakelijk! Inspiratie:  Emily bites

Advertenties

4 gedachtes over “Bosbessenmuffins met limoen

  1. Dag Katrijn, waren dit de muffins die we mochten proeven tijdens de fotografieles? Dit was overheerlijk! Luchtig, fris en rijkelijk gevuld met besjes!!! Een echte aanrader.

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Rodebessenmuffins | Skinny & spicy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s