Pittige ovenschotel met kabeljauw

Zondagen vragen om een gemakkelijk recept. Dit is er zo eentje, dat ook nog gezond en licht is. Het is al jaren een van mijn lievelingsrecepten met vis. De pittige currysmaak en de krokante uienkorst op de vis maken deze schotel zo speciaal. En het allerbeste is dat je zelf bijna niets moet doen, de oven doet het meeste werk.

Ovenschotel met kabeljauw

Ingrediënten voor 4 personen – 6 ProPoints per persoon:

  • 800 g kabeljauwfilet
  • 4 dikke of 6 dunne preistokken
  • 2 middelgrote ajuinen
  • 250 ml Alpro Cuisine light room
  • 50 g geraspte emmental light
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 eetlepel currypoeder
  • peper en zout

Zo maak je het: 

Verwarm je oven voor op 180°C.

Snij de preien in dunne ringen en spoel ze goed. Leg ze onderaan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. Leg de visfilets erop en kruid ze ook goed met peper en zout.

Snij de ajuinen in ringen en doe ze in een pan met de olijfolie op een zacht vuur. Strooi het currypoeder erbij. Laat even sudderen en voeg dan de sojaroom toe. Laat even sudderen en giet het dan over de visfilets. Strooi de geraspte emmental erover en zet de visschotel 35 minuten in de oven.

Smakelijk!

Bron: Libelle Lekker

Advertenties

2 gedachtes over “Pittige ovenschotel met kabeljauw

  1. Misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest in het recept. De ringen zijn bij mij maar 3-4 mm breed. Dan zijn ze gaar wanneer de vis gaar is. Je kunt het natuurlijk ook wat langer in de oven laten staan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s