Courgetterisotto

Weet je niet wat te doen met die courgette-oogst? Maak dan eens deze simpele maar verfijnde risotto. Zoals bij elke risotto heb je wel wat geduld nodig, maar het resultaat is de moeite waard. Het voordeel van dit recept is dat je gemakkelijk enkele courgettes verwerkt, terwijl je ze tussen de rijst bijna niet ziet (kijk maar op de foto hieronder). Door de saffraan en de dragon krijg je een heel fijne smaak. Dit zou niet misstaan op de feesttafel. Bovendien moet je maar 8 ProPoints rekenen voor 1 portie. Waar wacht je nog op?

courgetterisotto

Ingrediënten voor 4 personen – 8 ProPoints/9 SmartPoints per persoon:

  • 3 kleine of 2 middelgrote courgettes, in blokjes of reepjes
  • 1 sjalot
  • 250 g risottorijst
  • 750 ml kokende groentenbouillon
  • 60 ml droge witte wijn of Noilly Prat
  • 50 g parmezaan
  • 1 kl olijfolie
  • dragon, ongeveer 4-5 eetlepels
  • enkele saffraandraadjes of saffraanpoeder naar smaak
  • peper & zout

Zo maak je het:

Neem een pan die groot genoeg is voor de courgettes en de rijst. Verwarm er de olijfolie in en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de courgettes, de saffraan en bijna alle dragon toe (hou nog enkele blaadjes als afwerking). Doe de rijst erbij en schep hem goed om. Giet de wijn erbij tot alle vloeistof verdampt is. Kruid met peper en zout.

Giet er nu in kleine hoeveelheden de hete bouillon bij. Wacht tot de bouillon volledig opgenomen is voor je een nieuwe schep toevoegt. Blijf dit doen tot alle bouillon opgenomen is en de rijst beetgaar is.

Voeg nu de parmezaan toe en breng de risotto op smaak met peper en zout. Dien op met dragonblaadjes en courgettebloemen (als je die hebt).

Smakelijk!

Bron: Vers uit de tuin – Koken met de oogst van het seizoen – Sarah Raven

Advertenties

2 gedachtes over “Courgetterisotto

  1. Pingback: De courgette-oorlog, deel 3 | Skinny & spicy

  2. Pingback: Drie voorgerechten voor de feesttafel | Skinny & spicy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s