Panzanella

Om het einde van het leesjaar te vieren, was mijn Gentse leesgroep gisteren uitgenodigd voor een ontmoeting met Stefan Hertmans en zijn vrouw Sigrid Bousset met een huisgemaakt driegangenmenu. Het decor was het pittoreske Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg. Ik moet jullie niet vertellen dat het een onvergetelijke dag was. Wie graag lid wil worden van onze leesgroep, mag mij een berichtje sturen. Er zijn nog enkele vrije plaatsen voor het nieuwe leesjaar vanaf september.

Vandaag mocht het iets soberder qua eten na dat uitgebreide menu.Maar minstens even zomers. Ik had enkele rijpe tomaten liggen en besloot om voor een frisse Italiaanse klassieker te kiezen: panzanella. Een slaatje waar je weinig werk aan hebt en dat toch fantastisch smaakt, zeker als zomerse lunch.

Panzanella

Ingrediënten voor 2 personen – 7 ProPoints per persoon:

  • 600 g rijpe, sappige tomaten
  • 200 g komkommer
  • kleine rode ui (of een halve grote)
  • 150 g brood (ik nam volkorenbrood)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel rodewijnazijn
  • peper & zout

Zo maak je het:

Rooster het brood en snij het in kleine stukjes. Snij de tomaten en komkommers in stukken. Snij de rode ui in fijne reepjes. Doe alle ingrediënten in een kom, meng alles goed en voeg de olijfolie en het azijn toe. Kruid met peper en zout. Meng alles nog eens en zet het slaatje minstens een uurtje in de koelkast, zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s