Aardbeienmeringue

Na een korte fotoshoot voor de fotografieles, zocht ik een snel en makkelijk aardbeiendessertje. Ik kwam al snel bij aardbeienmeringue uit. Op zoek naar een licht dessert heb ik geëxperimenteerd met eiwitten en zoetstoffen. Maar dat gaf een ingezakte eiwitpannenkoek en geen krokant en smeuïg meringuelaagje. Suiker is dus een must voor een stevige meringue.

Probeer dit heerlijke recept zeker eens uit. Warme aardbeien samen met een zachte meringuelaag en een krokant korstje. Veel beter kan een dessert niet worden, toch?

Aardbeienmeringue

 Ingrediënten voor 4 personen – 3 ProPoints per persoon:

  • 500 g aardbeien
  • 2 eiwitten van (middel)grote eieren
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1/3 koffielepel azijn
  • snuifje zout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 150°C.

Maak de aardbeien schoon en snij ze in stukjes. Leg ze in een vuurvaste schotel.

Doe de eiwitten en het zout in een kom en klop ze op de mixer. Voeg er tijdens het opkloppen geleidelijk de suiker, de maïzena en het azijn aan toe. Klop het eiwitmengsel op tot het stijf wordt en glanst. Lepel het eiwitmengsel over de aardbeien in de schotel.

Zet de schotel in de oven en verlaag de temperatuur tot 120°C. Laat de aardbeienmeringue ongeveer 30 minuten bakken.

Smakelijk!

Bron: Libelle lekker

Advertenties

Een gedachte over “Aardbeienmeringue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s