Gnocchi van tarwegriesmeel met tomatensaus

Toen ik vorige week in een boekenwinkel rondsnuisterde, zag ik een nieuw kookboek van Weight Watchers: Onmisbare klassiekers uit verschillende wereldkeukens. Het is een dun, goedkoop (12,99 euro) kookboekje uit een reeks van vier. De vormgeving van het boekje is prachtig en het water komt je in de mond als je sommige foto’s ziet. Minpunt is dat de achtergrond soms te donker is, waardoor je de tekst niet goed kunt lezen.

De recepten zijn heel gevarieerd en komen uit verschillende keukens: van bouillabaisse tot paella of wafels. Je kan soms wel merken dat het boek eerder op Nederland is gericht (zo is er een recept voor “muffins met chocodrops”, de Nederlandse variant van Callets). Uiteindelijk wordt een kookboek getest in de keuken en ik heb er voor jullie een lekker recept uitgepikt: gnocchi met tomaat. Ik heb het recept tot hoofdgerecht gepromoveerd en enkele kruiden toegevoegd want het was voor mij veel te flets. De gnocchi met de hand rollen is een vuil werkje, maar het is de moeite waard: ze smaken verrukkelijk.

Gnocchi met tomatensaus

Ingrediënten voor 2 personen – 9 ProPoints per persoon:

  • 500 ml magere melk
  • 100 g fijn tarwegriesmeel (semolina)
  • 60 g geraspte gruyère light of emmental light
  • brik gezeefde tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 kl olijfolie
  • muskaatnoot
  • provençaalse kruiden
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180°C.

Doe de melk in een pan, kruid ze met een mespunt muskaatnoot, wat peper en zout. Verwarm de melk tot ze kookt en strooi er dan het griesmeel in. Laat het griesmeel op een laag vuurtje koken, terwijl je voortdurend roert. Neem de pan dan van het vuur. Voeg er 40 g gruyère/emmental aan toe, roer alles goed en laat het afkoelen.

Snij een sjalot fijn en fruit hem in de koffielepel olijfolie tot hij glazig is. Voeg er de gezeefde tomaten en 2 koffielepels provençaalse kruiden (of meer) aan toe. Laat de tomatensaus op een zacht vuurtje sudderen en kruid met peper en zout.

Rol met je handen balletjes of gnocchi (naargelang je handigheid) van het afgekoelde griesmeel. Leg de gnocchi in een ovenschotel en giet de tomatensaus erover. Bestrooi met fijngesneden basilicum en de rest van de geraspte kaas. Zet de schotel in de oven tot de kaas gesmolten is.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s