Aardbei-chocoladekoekjes

Ik heb een moeder uit de duizend die het verdient om morgen eens in de bloemetjes te worden gezet. Voor Moederdag wilde ik haar een mooi cadeau geven en een smakelijk gebakje maken voor bij de koffie.

Toevallig zag ik een gemakkelijk en snel recept voor koekjes met aardbeien en chocolade, altijd een topcombinatie. Ze hebben een fijnere smaak dan de meeste koekjes door het citroensap en de vanillezaadjes. En ze blijven sappig door de aardbeien. Probeer het vooral zelf eens want er is geen geurverfrisser die je huis zo gezellig kan doen ruiken als versgebakken koekjes.

Aardbei-chocoladekoekje

Ingrediënten voor ongeveer 24 kleine koekjes – 2 ProPoints per koekje:

  • 150 g aardbeien
  • een halve middelgrote citroen
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 60 g melkchocolade, in stukjes gesneden of callets
  • 150 g bloem
  • 80 g suiker
  • 1 vanillestokje of vanille-essence
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 °C. Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Snij de aardbeien in dunne schijfjes. Pers de halve citroen. Klop het ei los.

Meng de boter met de suiker. Voeg al roerend het losgeklopte ei, de vanillezaadjes of -essence en het citroensap toe.

Meng de bloem, het bakpoeder en het zout en voeg het toe aan het botermengsel. Meng het deeg goed. Schep de aardbeien en chocoladestukjes er heel voorzichtig onder.

Leg bakpapier op een grote bakplaat en leg er hoopjes van ongeveer 1 el deeg op. Laat genoeg plaats tussen de hoopjes, zodat de koekjes niet aan elkaar vasthangen.

Bak ze 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Bron: Colruyt

3 gedachtes over “Aardbei-chocoladekoekjes

  1. Mmmmmm, het water loopt me zo al in de mond! Ik wil het nu al uitproberen!
    Aardbeien heb ik momenteel zeker niet tekort (gisteren meer dan een kilo gaan plukken), maar ik zal mo’gen die chocolade en bloem eens in huis moeten halen… 😀 Ik hoop dat het je mama gesmaakt heeft!

    Like

Plaats een reactie