Fris en fruitig: yoghurttaart met bosbessen

Een zomerse dag vraagt om een licht dessert. Zo kan je gemakkelijk nee zeggen tegen de ijsjes en wafels. Deze yoghurttaart is heerlijk fruitig en je mag er zonder schuldgevoel van snoepen. Het stuk op de foto kost maar 2 ProPoints!

Ik heb een restje diepvriesbosbessen gebruikt, maar het is minstens even lekker met aardbeien of andere bessen. Begin hier op tijd aan, want pas na 3 uur is de taart stijf genoeg om ze te snijden.

Yoghurttaart met bosbessen

Ingrediënten voor 4 personen – Telvrij of 2 ProPoints per persoon/3 SmartPoints per persoon:

  • 700 g Griekse yoghurt 0 % vet
  • 300 g bosbessen
  • 12 gelatineblaadjes
  • 70 ml water en een schaaltje water om de gelatine te weken
  • hoeveelheid stevia voor 100 g suiker
  • sap van een halve citroen

Zo maak je het:

Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water en knijp ze uit. Laat de blaadjes uitlekken. Meng de Griekse yoghurt met de stevia en het citroensap. Doe de bosbessen in een andere kom en mix ze.

Verwarm het water en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Giet de helft van het gelatinemengsel bij de bosbessen en de andere helft bij de yoghurt. Meng alles goed en voeg de bosbessen bij de yoghurt. Meng alles nog eens. Leg bakpapier in een springvorm en giet alles erin. Laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Serveer met wat fruit.

Smakelijk!

Inspiratie: Bosvruchten-kwarktaart van Solo Open Kitchen

8 gedachtes over “Fris en fruitig: yoghurttaart met bosbessen

  1. Pingback: Lekker eten in de Algarve | Skinny & spicy

    • Ik heb een springvorm van 18 cm diameter gebruikt. Dat gaf een redelijk dikke taart. Je kunt natuurlijk ook een grotere of kleinere vorm gebruiken, dan zal de taart iets dunner of dikker worden.

      Like

Plaats een reactie