Lenteslaatje met pasta en tonijn

Eindelijk is het slaatjesseizoen begonnen! Het kriebelde al een tijdje om dit topslaatje te maken. Vooral de smakencombinatie maakt het apart: de pittige rauwe ui, de zachtzoete smaak van de appel, de frisse sperziebonen en de zoute tonijn passen erg goed bij elkaar. Het recept komt uit het slaatjeskookboek van Ann Vertriest, volgens mij de beste Vlaamse foodblogger. Ga zeker eens kijken op haar oude en nieuwe blog voor kookinspiratie.

Voor dit recept heb ik diepvriesbonen gebruikt. Ik weiger om Afrikaanse sperziebonen te kopen en voor de Belgische is het nog wat te vroeg. Dit slaatje is snel klaar en je kan het gemakkelijk enkele dagen in de koelkast bewaren.

Lenteslaatje met pasta en tonijn

Ingrediënten voor 2 personen – 11 ProPoints per persoon of 1 ProPoint telvrij:

  • 150 g ongekookte volkorenpasta
  • 300 à 400 g sperziebonen of prinsessenbonen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine appel
  • een halve citroen
  • 60 g magere yoghurt
  • 2 kl lightmayonaise, max. 40 % vet
  • 280 g uitgelekte tonijn natuur uit blik (2 kleine blikken)
  • peper en zout

Zo maak je het:

Kook de pasta en de bonen gaar en laat ze uitlekken en samen afkoelen in een kom. Giet het blikje tonijn af en voeg het toe. Snij de ajuin in ringen en doe het bij de rest van het slaatje.

Snij de appel in blokjes en meng de appelblokjes met het sap van de halve citroen. Zo worden ze niet bruin.

Meng de yoghurt met de lightmayonaise en kruid met peper en zout.
Schik het slaatje op de borden en werk het af met de dressing en wat frisse groene kruiden (bv. peterselie).

Smakelijk!

Bron: Slaatjes, het hele jaar door genieten van Ann Vertriest

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s