Pittige kalfsreepjes in mosterdsaus

Ik keek ernaar uit om vandaag eindelijk een recept voor lichte fruitmuffins online te zetten. Jammer genoeg is de derde poging ook op een misbaksel uitgedraaid. De muffins plakten aan de papieren vormpjes alsof er secondelijm in zat…

Gelukkig was het eten vanavond wel een voltreffer. Ik had zin in een lekker sausje bij het kalfsvlees en heb deze lichte versie van mosterdsaus bedacht. Ik vond het zo lekker en simpel dat ik het hier wel moest delen. Je kunt het recept aanpassen zoals je wilt, maar laat de dragon niet weg: het geeft een heel verfijnde smaak aan het sausje.

Kalfsreepjes met mosterdsaus

Ingrediënten voor 2 personen – 6 ProPoints per persoon:

  • 400 g kalfsfilet
  • 1 sjalot
  • 2 dl vleesbouillon
  • 1 dl alpro cuisine light room
  • 2 koffielepels sterke mosterd (zoals graanmosterd van Tierenteyn-Verlent)
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 eetlepel gehakte dragon
  • cayennepeper
  • peper en zout

Zo maak je het:

Snij het kalfsvlees in reepjes en bak ze met de olijfolie in een pan zonder anti-aanbaklaag. Kruid ze met een klein mespuntje cayennepeper. Haal de reepjes uit de pan. Blus de pan met de vleesbouillon, de room, de mosterd, de fijngesneden sjalot en de dragon. Roer en maak de aanbaksels los. Laat de saus inkoken en kruid ze met peper en zout. Voeg dan de kalfsreepjes toe om ze nog eens te verwarmen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s