Chocoladecakejes

De chocolade-eitjes en paashazen die bij elke bakker en in elke supermarkt liggen, inspireerden mij voor een chocoladedessert. Maar dan wel een met echte chocolade en niet met cacaopoeder of andere chocoladevervangers.

In een kookboek vond ik dit recept voor snelle chocoladecakejes. Ze zijn heel luchtig, om duimen en vingers bij af te likken en laten je huis naar chocolade ruiken. Maak je geen zorgen als de cakejes een beetje inzakken als je ze uit de oven haalt: dat is normaal.

chocoladecakeje

Ingrediënten voor 15 cakejes – 4 ProPoints per cakeje:

  • 75 g zachte boter
  • 3 eieren
  • 100 g fondantchocolade
  • 125 g suiker
  • 125 g zelfrijzende bloem

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180° C.

Klop de boter en de suiker op met de mixer tot het mengsel bleker wordt. Klop de eieren er een voor een onder.

Smelt de chocolade in de microgolfoven op 350 watt of au bain-marie. Klop de chocolade onder het deeg. Meng er geleidelijk de zelfrijzende bloem onder.

Zet 15 papieren bakvormpjes in een (of twee) metalen muffinbakblik en verdeel het deeg over de vormpjes. Zet het bakblik 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een mes of breinaald of de cakejes klaar zijn. Als het mes er droog uitkomt, zijn de cakejes klaar.

Smakelijk!

Bron: Smakelijk ! 4

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s