Comfortfood: risotto met grijze garnalen en paddenstoelen

Dit receptje is ideaal op miezerige dagen zoals vandaag: makkelijk, snel klaar en zeer smaakvol. Om het slank te houden, bevat deze risotto weinig rijst, maar wel een dubbele portie garnalen.

Risotto met garnalen

Ingrediënten voor 2 personen – 9 ProPoints per persoon:

  • 60 g ongekookte risottorijst
  • 1 sjalot
  • 250 g champignons
  • 250 g gepelde grijze garnalen
  • 200 ml groentebouillon
  • 35 g parmezaanse kaas
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 1 koffielepel notenolie
  • zwarte peper en zout

Zo maak je het:

Bak de champignons in een hete pan met 1 koffielepel olijfolie en hou ze apart. Snipper de sjalot en stoof hem in 1 koffielepel olijfolie. Voeg de risottorijst toe en laat het bakken tot de rijstkorrels glazig zijn. Giet dan geleidelijk de groentebouillon bij de rijst. Wacht geduldig tot de rijst het vocht heeft opgenomen voor je er nog wat bouillon bij giet. Voeg daarna de gebakken champignons, de parmezaanse kaas, de notenolie en peper en zout toe en roer alles. Schep de garnalen er net voor het serveren bij, anders worden ze rubberachtig. Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s