Fajitas met kip: de Speedy Gonzales methode

Omdat de zon er maar niet wil doorkomen, had ik zin in een zuiderse lunch. Ik dacht direct aan fajitas: kruidige vlees- en groentenreepjes in een jasje van maïstortilla, geserveerd met een pikante salsa of guacamole. Fajitas met mager vlees zijn zeer lief voor je lijn: een portie van deze snelle versie met kip heb je al voor 9 Propoints! Fajita Ingrediënten voor 4 personen – 9 Propoints per persoon (1,5 gevulde tortilla):

  • 400 g kipfilet
  • 2 grote rode paprika’s
  • 1 ui
  • kruidenmix voor fajita’s  (ik gebruikte Fajita seasoning mix van Santa Maria)
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 grote maïstortilla’s
  • (licht) pikante salsa (ik gebruikte Tacosaus mild van Santa Maria)

Zo maak je het: Snij de kipfilet, de paprika’s en de ui in reepjes. Bak de kippenreepjes in de olijfolie tot ze gaar zijn. Voeg dan de ui- en de paprikareepjes, de fajitakruidenmix en het water toe. Laat nog enkele minuten bakken tot de groenten ook gaar zijn. Verwarm de tortilla’s volgens de instructies op de verpakking. Beleg ze met de gebakken kip en groenten en wat koude salsa. Serveer de fajita’s met een groene salade. Smakelijk! Fajita klaar opgerold

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s